Юни 2014
Настоящата страница беше планирана като заявката за участие на този сайт в обявеното от българската търсачка Джейбс Jabse SEO експеримент /състезание/.... Все по-очевидно става, че статията няма да бъде завършена до уреченият срок 16-ти юни 2014. Няма да си търся оправдания :). Ако някой попадне, случайно или не, на тази страница и моята гледна точка относно търсачката Jabse го е заинтерсувала, нека да заповяда малко по-късно когато статията ще бъде готова!
До скоро и честито на победителя!
Jabse
една българсака търсачка и още нещо...
Какво е Jabse?
Jabse е бълагарска търсачка по нищо не отстъпваща на своите световни конкуренти. Първоначално замислена като търсачка специализирана за претърсване на българския интернет. Тъй като границите в Интернет все повече се рзмиват и за някои сайтове е трудно да се определи дали принадлежат (само) на българското интернет пространство, Jabse постепенно се превръща в мощна търсеща машина, подходяща за всеки който търси нещо в Интернет.
Какво може да се прави с Jabse?
Ето накратко някои от услугите, които предоставя търсачката jabse. Или ако бъда по-точен и искрен, тези с които досега съм си служил или продължавам да го правя и сега.
 • Основно търсене:
  основното търсене познато от всяка друга българска и световна търсачка: http://www.jabse.com/
 • Анонимно търсене:
  Търсене, което ви позволява да скриете следите, от собственика или администратора на сайта, който ще посетите.
  # https://www.jabse.com/ - чрез криптиране на трафика между браузера на потребителя и сървъра
  # http://private.jabse.com/ - без криптиране на трафика между браузера на потребителя и сървъра
  Подробно обяансение, на анонимното търсене на jabse и разликите между криптираната и некриптираната версия на услугата, е достъпно на адрес private.jabse.com/explain.php.
 • Новини с Jabse:
  Обзор на актуалните новини от различни български електронни медии достъпен на адрес http://news.jabse.com/
 • Разширено търсене:
  Когато основното търсене не дава задоволителен резултат, винаги можете да прибегнете до разширеното търсене. Достъпно е на адрес www.jabse.com/extended_search.php
 • Поща от Jabse:
  Безплатен Email от Jabse достъпен на адрес mail.jabse.com
 • Инструмент за оптимизция: Jabse Search Engine Optimization SEO - оптимизация на сайт за българската търсачка Jabse достъпен на адрес http://www.jabse.com/seo/ (с регистрация).
 • Директория за авторски статии Jabse.Ink: http://ink.jabse.com/
 • Всички услуги, които Jabse на този етап предлага, са достъпни на адрес http://www.jabse.com/alljabse/ подредени по групи. add uri
Защо?
Защо я има тази статия?
В началото на февруари 2014 година, търсачката jabse обяви експеримент-състезание озаглавено Jabse SEO експеримент /състезание/ с награда 1К лв. и каса бира. Тази статия трябваше да бъде моята заявка за участие в него. Анонсът и пъланта история на експериментът /състезанието/ може да бъде проследен на адрес www.jabsepropaganda.com
Защо (да) използвам Jabse?
Търсачката Jabse използвм най-малкото за да сверявам от време на време SEO часовника си. Честно казано, чрез нея съм търсил неща, резултатът от търсенето на които с други търсачки се оказва незадоволителен. Пощата от jabse използвам като основна за един свой проект, но засега ще си спестя мотивите за това.
Независимо от класирането в състезанието, тази статия ще си остане тук, поне докато поддържам този сайт. Нещо повече, имам намерение дори да я допълвам периодично и вярвам, че Jabse ще ми дават поводи, с все повече и по-добри услуги.

На победителя в SEO състезанието, честито и наздраве!

На всички (останали), прекрасно предстоящо лято и не забравяйте, ако търсите в Интернет, правете го умно с търсачка jabse, явно или анонимно!
 
author

Website counter